What is P-DTR?

A new approach to physiotherapy

Hos Brændgaard Fysioterapi behandler jeg med den nyeste teknik inden for fysioterapi.

Hjernen og nervesystemet

Vores hjerne styrer vores krop på baggrund af signalerne den får fra recpetorene i kroppen. Hjernens arbejdsfordeling er at modtage, vurdere og reagere på input fra alle receptorerne i kroppen, holde det op imod tidligere erfaring og derefter give et motorisk eller visceralt output på baggrund heraf. Dette kaldes i daglig tale for vores nervesystem.

Forestil dig, at der er ubalance i receptorerne, så hjernen får de forkerte input. Dette kan resultere i en øget spændingen i muskulaturen, som kan trække skævt i et led eller skabe en større ubalance i kroppen.
Den ubalance kan komme fra alt lige fra en forstuvet ankel, en operation, et trafikuheld eller noget mindre dramatisk. Det kan være sket for mange år siden og din hjerne har kunne kompensere for det, hvorfor du ikke har mærket noget til det, men nu begynder det at gøre ondt i ryggen, nakken eller et helt andet sted.

The treatment

Med P-DTR kan jeg behandle de receptorer i kroppen, som er i ubalance og er årsagen til dine smerter. Der er ingen knæk eller voldsomme bevægelser i behandlingen. Det er en non-invassiv behandlingsform, som tager udgangspunkt i din krop og dine symptomer.

Årsagen til dine problemer bliver derfor behandlet og de fleste oplever en bedring inden for 1-3 behandlinger. 

Før behandlingen er det derfor vigtigt, at du tænker og skriver ned, hvilke skader og skavanker din krop har været udsat for. Læs gerne “Før første behandling”.

Read more about P-DTR

The longer explanation

P-DTR stands for Proprioceptive Deep Tendon Reflex. Proprioception translates to: “Joint positions sense, is a sense that informs the brain about the position of the individual body parts in space. Signals from sensory bodies in the tendons, joints, muscles and skin are analyzed in the cerebellum and the large brain for a conscious picture of the body's spacious position. "

Dr. Jose Palomar MD / Specialist Orthopaedic Spinal Surgeon, som bor i Guadalajara i Mexico er grundlæggeren af P-DTR. Han syntes ikke, at de metoder, han havde til rådighed, hjalp hans patienter tilstrækkeligt. Han har de sidste 20 år, undersøgt og fundet sammenhængen mellem de forskellige receptorer i kroppen.

I kroppen er der frie nerveender (receptorer) der registrerer, hvad der sker i og udenfor din krop. De kan inddeles i smerte-, mechano- og kemoreceptorer. Når du f.eks. rører ved den varme kogeplade, opleves en skarp og præcis smerte. Din krop vil reflektorisk, flytte sig væk fra smerten. Kort efter vil du opleve en mere dulm og diffus smerte i området. Dette er to forskellige smertereceptorer, som hjernen får signaler fra. Signalerne bruges til at beskytte dig, men kan komme i ubalance og sende for mange signaler. Dette vil hjernen ikke forholde sig til på sigt og vil kompensere ved f.eks. at bruge muskler, der ikke er har bevægelsen som primærbevægelse og der kan ske overbelastning af muskulaturen og opstå skævheder i kroppen. På sigt vil du f.eks. kunne få ondt i skulderen, nakken eller hovedpine, som kompensation herfor.

Evidence is currently being prepared for the effect of the treatment. When there are results, these will be announced here on the website. 

en_USEnglish
da_DKDansk en_USEnglish