Effective treatment of crooked skull

Har din baby et skævt kranie?

Et skævt kranie kan også ses som et skævt hoved, et ujævnt hoved eller et assymetrisk hoved eller ansigt. Hvis du kigger oppefra og ned på din baby, kan du måske se, at ørerne sidder forskudt af hinanden eller at den ene side af panden er mere fremtræden end den anden eller at nakken er mere flad i den ene side. Dette er helt naturligt og kan ændres, så din baby får en symmetrisk hovedform. Det tager typisk 2-3 behandlinger.

Kom af med skævt kranie

Jeg behandler din babys nervesytem, som under graviditeten og fødslen ofte kommer i ubalance. Jeg bruger den nyeste teknik inden for fysioterapi i Danmark, som har eksisteret i over 20 år. Behandlingen består af blide tryk og en dyb senerefleks udløst under foden eller på maven. Du kan forvente results quickly and get a en professional and effective treatment in calm surroundings

A case from the clinic

Mom came with a baby with a bulge in the skull, by her own doctor called a "plum". After one treatment, she and the father could immediately see that the size had decreased.

Jeg hjælper din baby af med skævt kranie – hurtigt og effektivt.

The skull

Kraniet består af plader, som under graviditeten begynder at vokse sammen og har suture i mellem sig. Fontanellen i nakken vokser sammen, når baby er ca. 2 måneder gammel, mens fontanellen i toppen er hoved vokser sammen når baby er mellem 7-18 måneder. Denne fleksibilitet i kraniet, hjælper med at få hoved gennem fødselskanalen under fødslen. I takt med at babyen og kraniet vokser, vil det skæve kranie blive mere tydeligt, men det er aldrig for sent, at rette kraniet til. 

Causes of flat rear head

I suturerne mellem kraniepladerne kan der opstå spændinger, som kan være med til at skabe et skævt kranie. Har baby siddet skævt under graviditeten, siddet fast i bækkenet under fødslen eller er blevet taget med sugekop, kan dette have skabt en ubalance i suturerne. Hvis baby har siddet med hovedet mod dit haleben under fødslen, kan det have trykket på den ene side af kraniet, så der kommer en flad pande, øre der sidder forskudt eller et fladt baghoved i den ene side. Mange læger mener, at dette retter sig ud af sig selv. Det mener jeg ikke at det gør. I min optik vil ubalancerne altid være der indtil de bliver behandlet. Jeg har behandlet mange kranier hos voksne, hvor problematikkerne formentlig har været der siden fødslen.

The natural movements of the skull

Hos babyer og voksne vil pladerne bevæge sig minimalt, når vi f.eks. trækker vejret ind og ud. Hvis der er spændinger i mellem pladerne, vil denne bevægelse ikke kunne foregå og kroppen må kompensere. Afhængig hvor i kraniet spændingerne sidder kan det give prblemer med fordøjelsen, hovedpine, svage mavemuskler m.m.

en_USEnglish