Effektiv behandling af skævt kranie

Har min baby et skævt kranie?

De typiske tegn på et skævt kranie ses ovenfra på at ørene sidder forskudt af hinanden eller den ene side af panden er mere fremskudt. Det er helt naturligt og kan ændres, så din baby får en symmetrisk hovedform. Det tager typisk få behandlinger.

Kom af med skævt kranie

Vi behandler din babys nervesystem med metoden, P-DTR som består af blide tryk og en dyb senerefleks udløst under foden eller på maven. Det er en blid behandlingsform uden vrid eller ryk. 

Vi hjælper din baby af med skævt kranie – hurtigt og effektivt.

Kraniet

Kraniet består af plader, som under graviditeten begynder at vokse sammen og har suture i mellem sig. Fontanellen i nakken vokser sammen, når baby er ca. 2 måneder gammel, mens fontanellen i toppen er hoved vokser sammen når baby er mellem 7-18 måneder. Denne fleksibilitet i kraniet, hjælper med at få hoved gennem fødselskanalen under selve fødslen. I takt med at babyen og kraniet vokser, vil det skæve kranie blive mere tydeligt.

Årsager til skævt kranie

Et skævt kranie kan også ses som et skævt hoved, et ujævnt hoved eller et assymetrisk hoved eller ansigt afhængig af hvor du kigger fra. Grunden til at det kommer er at i suturerne mellem kraniepladerne kan der opstå spændinger, som kan være med til at skabe et skævt kranie. Har baby siddet skævt under graviditeten, siddet fast i bækkenet under fødslen eller er blevet taget med sugekop, kan dette have skabt en ubalance i suturerne. Hvis baby har siddet med hovedet mod dit haleben under fødslen, kan det have trykket på den ene side af kraniet, så der kommer en flad pande, øre der sidder forskudt eller et fladt baghoved i den ene side. Mange læger mener, at dette retter sig ud af sig selv. Det mener vi ikke at det gør. I vores optik vil ubalancerne altid være der indtil de bliver behandlet. Vi har behandlet mange voksne, med samme ubalancer som vi finder hos babyerne. 

De naturlige bevægelser i kraniet

Hos babyer og voksne vil pladerne bevæge sig minimalt, når vi f.eks. trækker vejret. Hvis der er spændinger i mellem pladerne, vil bevægelsen være nedsat og kroppen må kompensere. Afhængig hvor i kraniet spændingerne sidder kan det give problemer med fordøjelsen, hovedpine, svage mavemuskler m.m.

Hvad får vi ud af et forløb?

Et typisk behandlingsforløb indebærer behandling af de klassiske problematikker hos babyer.  Så udover en mere symmetrisk hovedform, påvirkes blandt andet også lysten til at ligge på maven som hjælper den motoriske udvikling. Mange forældre oplever en generel bedre bevægelighed i kroppen og en gladere baby.

Et typisk forløb

Behandlingen foregår i babyens tempo og består af  blide tryk og en dyb senerefleks typisk under foden eller på maven.
Forløbet strækker sig typisk over 1-2 måneder fordelt på 3 timer. Dette giver mulighed for at din baby kan tilpasse sig de ændringer vi laver og du kan registrere hvad der stadig er et problem til næste behandling.