Effektiv behandling af skævt kranie

Vi behandler med de nyeste fysioterapeutiske teknikker, så din baby kommer af med sit skæve kranie og problematikkerne relateret dertil. Du kan forvente resultater hurtigt og får en professionel og effektiv behandling i rolige omgivelser.

Fra klinikken

Mor kom med en baby med en bule i kraniet, ad egen læge kaldt en”blomme”. Efter én behandling kunne hun og faren øjeblikkeligt se, at størrelsen var aftaget.

En typisk behandling

Vi undersøger kraniet for spændinger og ubalancer. Vores erfaring er, at spændinger imellem kraniepladerne kan være årsagen til det skæve kranie. 

Det vurderes altid relevant, at få undersøgt din baby, hvis du er i tvivl om der er en problematik.

Kraniet

Kraniet består af plader, som under graviditeten begynder at vokse sammen og har suture i mellem sig. Fontanellen i nakken vokser sammen, når baby er ca. 2 måneder gammel, mens fontanellen i toppen er hoved vokser sammen når baby er mellem 7-18 måneder. Denne fleksibilitet i kraniet, hjælper med at få hoved gennem fødselskanalen under fødslen. I takt med at babyen og kraniet vokser, vil det skæve kranie blive mere tydeligt.

Årsager til fladt baghoved

I suturerne mellem kraniepladerne kan der opstå spændinger, som kan være med til at skabe et skævt kranie. Har baby siddet skævt under graviditeten, siddet fast i bækkenet under fødslen eller er blevet taget med sugekop, kan dette have skabt en ubalance i suturerne.

De naturlige bevægelser i kraniet

Hos babyer og voksne vil pladerne bevæge sig minimalt, når vi f.eks. trækker vejret ind og ud. Hvis der er spændinger i mellem pladerne, vil denne bevægelse ikke kunne foregå og kroppen må kompensere. Det kan betyde, at muskler i kroppen, hvis funktion ikke er at hjælpe med vejrtrækningen, må træde til eller dem der normalt bruges, bliver overbelastet. 

da_DKDansk
en_USEnglish da_DKDansk