Effektiv behandling af rygsmerter

Rygsmerter kan opstå pludseligt (hekseskud, hold i nakke/lænd) eller komme snigende over længere tid (lumbago). Det kan være første gang eller en tilbagevende problematik, der sidder i lænden, mellem skulderbladene eller oppe i skuldernakkeområdet. Nogle gange er der udstrålende smerter til arme eller ben, hvis der er tryk på en nerve pga. en låsning eller en diskus prolaps/protusion. 

Sådan hjælper jeg dig
Jeg behandler nervesystemet, da smerte typisk er et respons på en kompensation et andet sted i kroppen. Hjernen bearbejder indtryk fra nervesystemet og responderer derpå. Er hjernen fejlinformeret, vil det kunne skabe uhensigtsmæssige bevægemønstre som giver dig smerter.
Gennem muskeltest finder jeg årsagen i dit nervesystemet og
behandler blidt og effektivt denne. Der er ingen knæk eller vrid forbundet med behandlingen og du vil typisk kunne mærke effekt efter første behandling

Fra klinikken
En kvinde kommer med rygsmerter i form af hold i nakke og lænd. Hun har været til kiropraktor mange gange uden den store effekt. Efter første behandling mærker hun en frihed omkring rygsøjlen, som hun ikke havde oplevet siden hendes symptomer opstod, smerterne var væsentligt reduceret og hun stolede igen på sin ryg ved bevægelser.

Jeg fjerner årsagen til rygsmerterne – hurtigt og effektivt.

Typiske problemer

Smerter i ryg og lænd er så hyppigt at 60-80 % vil opleve det på et eller andet tidspunkt i deres liv og 15-45 % oplever det årligt. Rygsmerter kan skyldes mange årsager og her er nogle af de typiske. Jeg behandler alle problematikker relateret til ryggen.

Lumbago/lændesmerter

Smerter i lænden opstår typisk pga. vrid i kroppen, overbelastning, direkte skade, fald, slidforandringer i rygsøjlen. De der rammes, er typisk i alderen 20-55 år og smerterne i lænden udgør 80-90 % af alle personer med akutte rygsmerter. Symptomerne opstår akut og ofte har ligende symptomer været der før. Der kan være udstråling til balder eller lår. Smerten er oftere værre ved aktivitet og aftager ved hvile. Lændesmerter kan kaldes for Hekseskud/hold i lænden, hvis de er opstået akut og skyldes en låsning i de små facetled i rygraden. 

Hold i nakke eller lænd

Dette er også kendt som facetledssyndrom eller låsninger. Mange vil gå til en behandler som manipulere leddene på plads og giver en øjeblikkelig lindring af symptomerne. Musklerne omkring leddet er dog stadig i ubalance og på sigt kunne trække leddet ud af plads, hvorfor holdet i nakken ofte vil opstå igen. Musklerne er nemlig stærkere end ledbåndene omkring leddet. En effektiv behandling af hold i nakken opnås, ved at få musklerne i balance, så de ikke trækker i leddene. Jeg bruger den nyeste teknik inden for fysioterapi til at behandle med, som er uden knæk eller vrid. 

Skoliose

En skoliose ses typisk som en S-formet rygrad med krumninger ud til siderne eller en C-formet rygsøjle. Det er min erfaring, at det enten er et symptom for en ubalance i hoften, ben eller fødder, men kan også opstå pga. ubalancer omkring rygsøjlen. Hjernen vil altid prioritere, at synet er i vatter, så den tilpasser kroppen dertil. Jeg har god erfaring med at behandle årsagen til skoliose.

Discus prolaps

Mellem hver ryghvirvel sidder der en disk skive med en blød kerne. Hvis trykket på denne er i samme retning over længere tid, kan den bløde kerne pose ud (protusion) eller bryde helt igennem diskens fibre (prolaps). Når den trykker på nerverne inde ved rygraden, vil det kunne give nervetryk, som du kan mærke som udstrålende smerter i form af sovende fornemmelser, nedsat berøringssans, m.m. Oplever du problemer med at holde på vandet eller afføringen, skal du omgående kontakte egen læge eller en akutmodtagelse/skadestue. 

Undersøgelser med MR-scanninger af folk uden smerter i ryggen har vist, at mange havde en diskus prolaps uden symptomer. Der er altså ikke altid sammenhæng mellem det at have en diskus prolaps og smerter. Smerterne fra en diskus prolaps kan også variere meget afhængig af hvor og hvordan den trykker på nerveroden. Kroppen vil ved en diskus prolaps begynde at hele sig selv med det samme og du vil derfor kunne opleve forbedringer naturligt og uden behandling. Det er dog skræmmende, at have udstålende smerter til benene og kan være betryggende, at konsultere en fysioterapeut.

Min erfaring, at en protusion eller prolaps er tegn på en ubalance i muskulaturen omkring rygraden. Denne ubalance kan have været der længe og det er måske ikke første gang, at du har rygsmerter. Jeg vurderer det vigtigt, at få undersøgt og behandlet årsagen til symptomerne, så der ikke opstår yderligere smerter.

Jeg behandler med den nyeste teknik inden for fysioterapi i Danmark; P-DTR. Metoden har eksisteret i over 20 år og mange kiropraktorer og osteopater i bl.a. USA bruger denne teknik frem for deres grunduddannelse, fordi den er så effektiv. Der er ved at blive lavet klinisk forskning på området, som vil blive annonceret på hjemmesiden, når det foreligger. 

Her kan du høre en klient fortælle om sin erfaring med behandlingen:

da_DKDansk
en_USEnglish da_DKDansk