Effektiv behandling af rygsmerter

Rygsmerter kan komme pludseligt eller være kommet snigende. Vi behandler dig hurtigt og effektivt, så du kan komme videre med dit liv – smertefrit. 

Google anmeldelse
Skulle møde på nyt arbejde mandag – onsdagen inden fik jeg et slemt hold i ryggen. Så jeg fandt den første, den bedste fysioterapeut i nærheden. Det var Brændgaard. Efter et kvarters snak og en halv times behandling var mine smerter – pist væk!
Det er nu et halvt år siden, og smerterne er ikke kommet igen 🙂 🙂

Vi hjælper dig af med dine rygsmerter – hurtigt og effektivt.

“Rygsmerter er en folkesygdom” (1), men behøver det at være det?

Vores erfaring er, at rygsmerter opstår på grund af en muskulær ubalance i nervesystemet, som hjernen ikke længere kan kompensere for. Ryggen er fleksibel, hvorfor det er sværer for hjernen, at kompensere her end i andre led.

Sådan hjælper vi dig

Vi behandler nervesystemet og de ubalancer der er årsag til dine rygsmerter. Hjernen bearbejder sanseindtryk fra kroppen, men er der fejlinformation pga. ubalance i nerveenderne også kaldet receptorerne, har den svært ved at skabe et godt respons. Dette kan på sigt give smerter, f.eks. fordi at ryggen ikke stabiliseres nok.

Hvordan føles rygsmerter

Rygsmerter kan opstå pludseligt (hekseskud, hold i nakke/lænd) eller komme snigende over længere tid (lumbago). Det kan være første gang eller en tilbagevende problematik, der sidder i lænden, mellem skulderbladene eller oppe i skuldernakkeområdet. Nogle gange er der udstrålende smerter til arme eller ben, hvis der er tryk på en nerve pga. en låsning eller en diskus prolaps/protusion.

Typiske problemer

Smerter i ryg og lænd er så hyppigt at 60-80 % vil opleve det på et eller andet tidspunkt i deres liv og årligt har over 50% af befolkningen rygsmerter (1). Rygsmerter kan skyldes mange årsager og her er nogle af de typiske. Vi behandler dog alle problematikker relateret til ryggen

 

Lumbago/lændesmerter

Smerter i lænden opstår typisk pga. vrid i kroppen, overbelastning, direkte skade, fald, slidforandringer i rygsøjlen. De der rammes, er typisk i alderen 20-55 år og smerterne i lænden udgør 80-90 % af alle personer med akutte rygsmerter. Symptomerne opstår akut og ofte har ligende symptomer været der før. Der kan være udstråling til balder eller lår. Smerten er oftere værre ved aktivitet og aftager ved hvile. Lændesmerter kan kaldes for Hekseskud/hold i lænden, hvis de er opstået akut og skyldes en låsning i de små facetled i rygraden.

Hold i nakke eller lænd

Dette er også kendt som facetledssyndrom eller låsninger. Mange vil gå til en behandler som manipulere leddene på plads og giver en øjeblikkelig lindring af symptomerne. Musklerne omkring leddet er dog stadig i ubalance og på sigt kunne trække leddet ud af plads, hvorfor holdet i nakken ofte vil opstå igen. Musklerne er nemlig stærkere end ledbåndene omkring leddet. En effektiv behandling af hold i nakken opnås, ved at få musklerne i balance, så de ikke trækker i leddene. Vi bruger den nyeste teknik inden for fysioterapi til at behandle med, som er uden knæk eller vrid.

Skoliose

En skoliose ses typisk som en S-formet rygrad med krumninger ud til siderne eller en C-formet rygsøjle. Det er vores erfaring, at det enten er et symptom for en ubalance i hoften, ben eller fødder, men kan også opstå pga. ubalancer omkring rygsøjlen. Hjernen vil altid prioritere, at synet er i vatter, så den tilpasser kroppen dertil. Jeg har god erfaring med at behandle årsagen til skoliose.

Discus prolaps

En diskus prolaps opstår, når den bløde kerne i diskus mellem ryghvirvlerne er brudt igennem den hårde kerne omkring den og trykker på nerverne inde i rygraden.
Vores erfaring, at en protusion (udbuling på diskus) eller prolaps er tegn på en ubalance i muskulaturen omkring rygraden. Denne ubalance kan have været der længe og det er måske ikke første gang, at du har rygsmerter. Vi vurderer, at det er vigtigt, at få undersøgt og behandlet årsagen til symptomerne, så der ikke opstår yderligere smerter.

(1) www.sundhed.dk

Vi behandler med den nyeste teknik inden for fysioterapi i Danmark; P-DTR. Metoden har eksisteret i over 20 år og mange kiropraktorer og osteopater i bl.a. USA bruger denne teknik frem for deres grunduddannelse. Der er ved at blive lavet klinisk forskning på området, som vil blive annonceret på hjemmesiden, når det foreligger. 

Her kan du høre en klient fortælle om sin erfaring med behandlingen:

da_DKDansk