Effektiv behandling af skuldersmerter

Hos Brændgaard Fysioterapi bruger vi en højt specialiseret behandlingsteknik af nervesystemet. Årsagen til smerterne i skulderen fjernes og du vil opleve effekt efter 1-2 behandlinger. 

Skal du hurtigt og effektivt af med dine skuldersmerter?

Smerter i skulderen

Skuldersmerter kan mærkes lokalt eller i hele skulderegionen. Det skyldes ofte manglende stabilitet omkring skulderbladet. Ofte opleves nedsat bevægelse og smerte i forbindelse med dagligdags aktiviteter. Smerterne kan være kommet snigende eller være opstået pludseligt.

Sådan behandler vi

Hos Brændgaard Fysioterapi behandler vi årsagen til skuldersmerterne på baggrund af en grundig undersøgelse af hele kroppen. Vores erfaring er, at årsagen til dine skuldersmerter ofte skyldes en kompensation andet sted i kroppen, men manifestere sig som smerter i skulderen. Det viser sig ved manglende stabilitet eller styrke, hvorfor behandlingen har fokus på at aktiverer muskulaturen gennem behandling af nervesystemet. 

Skulderens anatomi

Skulderen er det led, med størst bevægelighed i kroppen. Det er sammensat af overarmsknoglen, skulderbladet (der ligger ovenpå ribbenen) og kravebenet, som hæfter på skulderbladet og brystbenet. Fejlstillinger imellem disse knogler opstår nemt og kan afklemme sener, nerver, blodkar og give smerter og irritation lokalt. Smerterne kan opstå på baggrund af en overbelastning, en akut skade eller en kompensation fra et andet sted i kroppen.

Smerter i skulderregionen

Ved smerter i skulderen vil bevægeligheden af skulderen og ledforbindelserne altid vurderes. Når armen bevæges, vil skulderbladet naturligt følge med. Hvis der er stramme muskler eller restriktioner i leddene, der forhindre bevægelse, vil det skabe en ubalance lokalt i leddet.

Impingement

Ved fejlstilling i leddene i skulderåget, kan der ske afklemning (impingement) af sener, slimsække (bursaer), ledbånd m.m. Musklerne omkring leddet vil typisk være i ubalance og være primær årsag til afklemingerne. Med teknikken P-DTR kan disse behandles og årsagen til impingement findes. 

Frossen skulder/kapsulitis

Kapsulitis en betændelsestilstand i ledkapslen i skulderleddet i folkemunde kaldt “Frossen skulder”. Det viser sig ved smerter og betydelig nedsat bevægelighed i skulderen, som kommer snigende. Det kan give problemer med at tage tøj på, vaske/rede hår og løfte armen højere end til skulderhøjde. Der er typisk smerter om natten og ved hvile. Prognosen er, at det tager 1-3 år at komme sig og at ca. 2% af befolkningen rammes (www.sundhed.dk). 

Hurtig effekt ved frossen skulder

Det er vores erfaring, at ca. halvdelen af de klienter med frosne skuldre, der behandles i klinikken, kan hjælpes. Her er en klients udtalelse fra Google efter behandling af en frossen skulder:

I came to Annika with a so-called ‘frozen shoulder”. I was in Copenhagen just for holidays but a friends’ friend recommended Annika so much that I decided to try. I really don’t regret. In only 1 meeting plus a half meeting (had to catch a plane), I feel I can enjoy so much more movements will my shoulder. Time will tell if it will soon heal but I surely did more progress in 2 days than 2 months of different therapists at home. She really did wonder! I warmly recommend her” Lorie Hn