Effektiv behandling af løbeskader

Har du en løbeskade?

Mange løbere får ondt af at løbe. Ofte skyldes det, at de har løbet for langt for hurtigt. Løbeskader i form af smerter fra hofte, knæ eller ankel er hyppige. Det kan også være skinnebensbetændelse eller smerter i lysken eller balden, som forhindre løbet. Andre diagnoser er løberknæ i forbindelse med senestrøget på ydersiden af låret eller springerknæ fra patellasenen.

Kom af med din løbeskade

Vi behandler nervesystemet, da smerte er et respons på en kompensation et andet sted i kroppen. Hjernen bearbejder indtryk fra nervesystemet og respondere derpå. Vi finder årsagen til at dit nervesystem sender forkerte signaler og din muskulatur er svag. Du vil kunne mærke forskel efter første behandling. Der er ingen knæk eller vrid i behandlingen, men fokus på at få stærke muskler omkring de påvirkede led.

En case fra klinikken

En løber kom med en skade i hoften, som gav smerter ved længere distancer. Jeg behandlede hende og nu løber hun let 10 km, som var hendes mål.

Feedback fra klienten:
“Annika du er med, på alle mine løbeturer🙃 Jeg har løbet 10 km uden smerter idag🤩 efter arbejde, hvor jeg har cyklet 22km, det er helt fantastisk🌞 af hjertet tak for du skrev. Jeg kommer helt sikkert igen😃

Vi fjerner årsagen til din løbeskade – hurtigt og effektivt.

Hvorfor får jeg ondt?

Når vi oplever smerte, er det information (input fra receptorer i nervesystemet) fra området, der bliver fortolket af hjernen som smerte. Dit nervesystem overreagere og prøver at beskytte området ved at spænde op i muskulaturen. Forestil dig en lampe, der kan tændes og slukkes, hvis den er tændt og ledningen til lampen går i stykker, vil lampen hele tiden lyse. På samme måde kan dit nervesystem sende for mange signaler og derved være tændt/overaktivt. Jeg behandler derfor de informationer som hjernen modtager, så muskulaturen kan slappe af og du ikke har smerte længere.

Skadesrisiko
Løb er en stor belastning af kroppen, pga. de mange gentagende bevægelser. Hvis der er en ubalance i muskulaturen, vil den blive påvirket mange gange på en løbetur. Hver muskel har en primær funktion, f.eks. lårmusklen strækker knæet ud, ved hælisæt som primær funktion og er sekundær i at lave hoftebøjning, når du svinger benet fremad, sammen med hoftebøjeren. Er der muskler der ikke arbejder optimalt, vil støttemusklerne kunne gå ind og hjælpe til eller helt tage over. De bliver nemmere overbelastet og på sigt vil du kunne få skader og smerte i kroppen – også steder, du ikke umiddelbart vil tro har relation til løbet.

Du kan læse om hvordan du kan undgå løbeskader her.

Her kan du høre en klients anbefaling af Brændgaard Fysioterapi i forbindelse med en træningsskade.

Skadesområdet er skulderen i dette tilfælde, men alle skader behandles ud fra det samme koncept.  

50% rabat - Første behandling

Krisen kradser og det har vi respekt for hos Brændgaard Fysioterapi. Derfor giver vi 50% rabat på 1. behandling, så du stadig har råd til at få det bedre… 

Vi glæder os til at hjælpe dig.
 

Tilbuddet gælder 1. behandling for nye klienter hos Brændgaard Fysioterapi og kan ikke kombineres med klippekort.