Effektiv behandling af nakkesmerter

Jeg hjælper dig af med dine nakkesmerter – hurtigt og effektivt.

Hvad er nakkesmerter

Nakkesmerter eller ondt i nakken kan komme fra et akut hold i nakken, muskulær ubalance i nakkeregionen, en skade som et whiplash/piskesmæld eller fra afklemning af nerver i nakkeområdet.
Muskulaturen spænder typisk op og der kan opleves specifikke eller mere diffuse smerter, nogle gange op i hoved, ned mellem skulderbladene eller ud i armene.
Jeg hjælper dig
Jeg behandler nervesystemet, da smerte typisk er et respons på en kompensation et andet sted i kroppen. Hjernen bearbejder indtryk fra nervesystemet og respondere derpå. Er hjernen fejlinformeret, vil det kunne skabe uhensigtsmæssige bevægemønstre som resultere i smerter.

Gennem muskeltest finder jeg årsagen i dit nervesystemet og behandler blidt og effektivt denne. Der er ingen knæk eller vrid forbundet med behandlingen og du vil typisk kunne mærke effekt efter første behandling.

Nakkens opbygning

Nakken består af 7 nakkehvirvler med tilhørende diskier i mellem hver hvirvel. Der er mange små muskler og ledbånd i nakken, som bevæger hoved med stor præcision og giver hjernen feedback om hovedets position. I området er der også mange nervebaner der forsyner hoved og overkroppen med signaler, samt modtager signaler fra samme område. Der kan opstå smerter i nakke, skulder og arme, hvis muskulaturen er opspændt og trykker på nerverne.

I følge Sundhed.dk har 30-50% af voksne danskere nakkesmerter i løbet af et år. Ca. 3% opsøger lægehjælp med nakkelidelser som primær problem på årsbasis.

Jeg behandler alle lidelser relateret til nakken.

Hold i nakken

Et hold i nakken kan komme akut eller uden umiddelbar årsag. Det skyldes typisk en låsning i de små led mellem ryghvirvlerne. Jeg behandler uden knæk eller vrid og du kan typisk mærke forbedring kort efter.

Migræne

Migræne kan komme af mange forskellige årsager og det er mere komplekst at udrede dette. Mange mennesker oplever forskellige udløsende faktorer til en migræne, men årsagen er i nervesystemet, som overstimuleres og reagere med migræne.

Slidgigt

I de små led mellem ryghvirvlerne kan brusken i leddet blive slidt, så knoglerne bevæger sig mod hinanden. Dette giver typisk smerter og anbefalingen er at styrke muskulaturen omkring. Min erfaring er, at leddene typisk slides ujævnt i den ene side i forhold til den anden, pga en muskulær ubalance omkring leddet. Denne ubalance og den skæve belastning på leddet, vil vedblive indtil årsagen er fundet. Dette gøre jeg ved hjælp af muskeltest og blid behandling af årsagerne.

Whiplash/Piskesmæld

Et piskesmæld kommer, når hoved accelerer hurtigt frem og tilbage typisk i forbindelse med en påkørsel i bil. Det er min erfaring, at der er spændinger i nakke- og skulderområdet samt omkring bækkenet. I forbindelse med piskesmæld, kan der komme hovedpine, smerter og sensitivitet i huden i skulder- og nakkeregionen. En nakke der har oplevet piskesmæld vil være ekstra følsom overfor voldsom bevægelse, hvorfor behandling af nervesystemet er en effektiv behandlingsform.

Diskus prolaps

I mellem hver ryghvirvel sidder en diskus, som består af en blød kerne omgivet en en hård skal. En protusion er en udbuling på den hårde skal og en diskus prolaps er når den hårde skal går i stykker og den bløde kerne kommer ud i rygmarvskanalen. Både en protusion og en prolaps kan nemt påvirke nerverne, da pladsen er minimal. Det er min erfaring, at smerter i forbindelse med en diskus prolaps kan lindres med behandling af nervesystemet.

Søg læge

Hvis du oplever tyngdefornemmelse eller udstrålende smerter ud i arm/arme eller har svært ved at holde på urin eller afføring, skal du søge læge.

da_DKDansk
en_USEnglish da_DKDansk