Effektiv behandling af nakkesmerter

Hvad er nakkesmerter

Nakkesmerter eller ondt i nakken kan komme fra et akut hold i nakken, muskulær ubalance i nakkeregionen, en skade som et whiplash/piskesmæld eller fra afklemning af nerver i nakkeområdet.
Muskulaturen spænder typisk op og der kan opleves specifikke eller mere diffuse smerter, nogle gange op i hoved, ned mellem skulderbladene eller arme.

Sådan hjælper jeg dig

Jeg behandler nervesystemet, da smerte typisk er et respons på en kompensation et andet sted i kroppen. Hjernen bearbejder indtryk fra nervesystemet og respondere derpå. Er hjernen fejlinformeret, vil det kunne skabe uhensigtsmæssige bevægemønstre som resultere i smerter.
Gennem muskeltest finder jeg årsagen i dit nervesystemet og behandler blidt og effektivt denne. Der er ingen knæk eller vrid forbundet med behandlingen og du vil typisk kunne mærke effekt efter første behandling.

Jeg hjælper dig af med dine nakkesmerter – hurtigt og effektivt.

Nakkens opbygning

Nakken består af 7 nakkehvirvler og danner forbindelse med kraniet. Der er mange små muskler og ledbånd, der blandt andet er med til at fortælle hjernen om hovedets position. Derudover er der mange nervebaner der forsyner hoved og overkroppen med signaler og modtager signaler derfra. Der kan opstå udstrålende smerter til skulder og nakke, hvis muskulaturen er opspændt og derved trykker på nerverne.

I følge Sundhed.dk har 30-50% af os voksne danskere nakkesmerter i løbet af et år. Ca. 3% opsøger læge hjælpe med nakkelidelser som primær problem på årsbasis.
Herunder kan du læse om diagnoser relateret til nakken. Jeg behandler alle lidelser relateret til nakken.

Muskelspændinger

Der er mange små muskler omkring nakken, da hoved skal kunne bevæges med stor præcision. En ubalance i muskulaturen i nakken kan give hold i nakken pga. låsninger/facetledssyndrom, du vil mærke en øget spænding i nakke/skulderområdet eller måske spændingshovedpine. Det kan for nogle lindre at få masasge i området, men problematikken vil typisk komme igen.

Hold i nakken

Et hold i nakken kan komme akut eller uden umiddelbar årsag. Det skyldes typisk en låsning i de små led mellem ryghvirvlerne. Behandlingen er uden knæk eller vrid og du kan typisk mærke forbedring kort efter.

Hovedpine

Spændingshovedpine kan komme fra en ubalance i muskulaturen i nakke/skulderåget eller længere nede i kroppen.
Migræne kan komme af mange forskellige årsager og det er mere komplekst at udrede dette. Det er også derfor, at den udløsende faktor for migrænen er forskellig fra person til person.

Slidgigt

I de små led mellem ryghvirvlerne kan brusken i leddet blive slidt, så at knoglerne bevæger sig mod hinanden. Dette giver typisk smerter og anbefalingen er at styrke muskulaturen omkring. Min erfaring er, at leddene typisk slides ujævnt i den ene side i forhold til den anden, pga en muskulær ubalance omkring leddet. Denne ubalance og den skæve belastning på leddet, vil vedblive indtil årsagen er fundet. Dette gøre jeg ved hjælp af muskeltest og blid behandling af fundene.

Whiplash/Piskesmæld

Et piskesmæld kommer, når hoved accelerer hurtigt frem og tilbage typisk i forbindelse med en påkørsel i bil. Det er min erfaring, at der kommer en masse spændinger i nakke og skulderområdet og ofte også bækkenet. I forbindelse med piskesmæld, kan der komme hovedpine, smerter og sensitivitet i huden i skulder/nakkeregionen. 

Diskus prolaps

I mellem hver ryghvirvel sidder en diskus, som består af en blød kerne omgivet en en hård skal. En protusion er en udbuling på den hårde skal og en diskus prolaps er når den hårde skal går i stykker og den bløde kerne kommer ud i rygmarvskanalen. Både en protusion og en prolaps kan nemt påvirke nerverne, da pladsen er minimal.

Søg læge

Hvis du oplever tyngdefornemmelse eller udstrålende smerter ud i arm/arme eller har svært ved at holde på urin eller afføring, skal du søge læge.

da_DKDansk
en_USEnglish da_DKDansk