Effektiv behandling af nakkesmerter

Hold i nakken

Hos Brændgaard Fysioterapi behandler vi nervesystemet og derved årsagen til dine nakkesmerter.

Klienter før dig, oplever store resultater efter få behandlinger, selv på komplekse problemer, som er søgt behandlet hos mange andre.

Vil du hurtigt og effektivt af med dine nakkesmerter, så book en tid nu.

Nakkens opbygning

Nakken består af 7 nakkehvirvler med tilhørende diskier i mellem hver hvirvel. Der er mange små muskler og ledbånd i nakken, som bevæger hoved med stor præcision og giver hjernen feedback om hovedets position. Er der en ubalance i disse muskler, kan smerterne være lokale eller påvirke skuldre, arme og hoved. 

Vi behandler alle lidelser relateret til nakken.

Hold i nakken

Et akut hold i nakken kan komme efter en specifik bevægelse eller uden umiddelbar årsag. Det skyldes typisk en “låsning” i de små led mellem ryghvirvlerne. Der behandles uden knæk eller vrid og du kan typisk mærke forbedring kort efter.

Spændingshovedpine

Musklerne i nakken kan nemt spænde op ved arbejdspositioner i den samme stilling f.eks. foran en pc. Behandlingen er simpel og de fleste oplever bedring af hovedpinen efter få behandlinger.

Migræne

Migræne kan komme af mange forskellige årsager og det er mere komplekst at udrede dette. Mange mennesker oplever forskellige udløsende faktorer til en migræne, men årsagen er i nervesystemet, som overstimuleres og hjernen der reagerer med migræne.

Hjernerystelse

En hjernerystelse kan være en voldsom oplevelse og mange oplever forskellige symptomer. Nogen bliver sensitive overfor lys og lyd, mens andre bliver svimle eller får nedsat bevægelighed i nakken.
I klinikken bruges teknikken, P-DTR som effektivt behandler årsagen og senfølgerne til hjernerystelsen. I dette eksempel fra klinikken, oplevede en klient øjeblikkelig forbedring af bevægeligheden i nakken, da en ubalance relateret til en hjernerystelse blev fjernet. 

Whiplash/Piskesmæld

Et piskesmæld kommer, når hoved accelerer hurtigt frem og tilbage typisk i forbindelse med en påkørsel i bil. I forbindelse med piskesmæld, kan der komme hovedpine, lys- og lydsensitivitet, smerter i skulder- og nakkeregionen. En nakke der har oplevet piskesmæld vil være ekstra følsom overfor voldsom eller pludselig bevægelse, hvorfor den blide behandling med teknikken, P-DTR er en behagelig behandlingsform.

Slidgigt

I de små led mellem ryghvirvlerne kan brusken i leddet blive slidt, så knoglerne bevæger sig mod hinanden. Dette giver typisk smerter og anbefalingen er at styrke muskulaturen omkring. Vores erfaring er, at leddene typisk slides ujævnt i den ene side i forhold til den anden, pga en muskulær ubalance omkring leddet. Denne ubalance og den skæve belastning på leddet, vil vedblive indtil årsagen er fundet. Vi muskeltester og genopretter muskulær balance omkring leddet ved at bruge teknikken, P-DTR.

Diskus prolaps

I mellem hver ryghvirvel sidder en diskus, som består af en blød kerne omgivet en en hård skal. En protusion er en udbuling på den hårde skal og en diskus prolaps er når den hårde skal går i stykker og den bløde kerne kommer ud i rygmarvskanalen. Både en protusion og en prolaps kan nemt påvirke nerverne, da pladsen er minimal. Det er vore erfaring, at smerter i forbindelse med en diskus prolaps kan lindres med behandling af nervesystemet.

Søg læge

Hvis du oplever tyngdefornemmelse eller udstrålende smerter ud i arm/arme eller har svært ved at holde på urin eller afføring, skal du søge læge.