Effektiv behandling af nakkesmerter

Nakkesmerter eller ondt i nakken kan komme fra et akut hold i nakken, muskulær ubalance i nakkeregionen, en skade som et whiplash/piskesmæld eller fra afklemning af nerver i nakkeområdet.

Muskulaturen spænder typisk op og der kan opleves specifikke eller mere diffuse smerter, nogle gange op i hoved, ned mellem skulderbladene eller ud i armene.

Vi hjælper dig af med dine nakkesmerter – hurtigt og effektivt.

Professionel behandling

Vi behandler nervesystemet, da smerte typisk er et respons på en kompensation et andet sted i kroppen. Hjernen bearbejder indtryk fra nervesystemet og respondere derpå. Er hjernen fejlinformeret, vil det kunne skabe uhensigtsmæssige bevægemønstre som resultere i smerter.

Gennem muskeltest finder vi årsagen i dit nervesystemet og behandler blidt og effektivt denne. Der er ingen knæk eller vrid forbundet med behandlingen og du vil typisk kunne mærke effekt efter første behandling.

Nakkens opbygning

Nakken består af 7 nakkehvirvler med tilhørende diskier i mellem hver hvirvel. Der er mange små muskler og ledbånd i nakken, som bevæger hoved med stor præcision og giver hjernen feedback om hovedets position. I området er der også mange nervebaner der forsyner hoved og overkroppen med signaler, samt modtager signaler fra samme område. Der kan derfor nemt opstå smerter i nakke, skulder og arme, hvis muskulaturen er opspændt og trykker på nerverne.

Vi behandler alle lidelser relateret til nakken.

Hold i nakken

Et akut hold i nakken kan komme efter en specifik bevgelse eller uden umiddelbar årsag. Det skyldes typisk en låsning i de små led mellem ryghvirvlerne. Vi behandler uden knæk eller vrid og du kan typisk mærke forbedring kort efter.

Migræne

Migræne kan komme af mange forskellige årsager og det er mere komplekst at udrede dette. Mange mennesker oplever forskellige udløsende faktorer til en migræne, men årsagen er i nervesystemet, som overstimuleres og hjernen reagerer med migræne.

Slidgigt

I de små led mellem ryghvirvlerne kan brusken i leddet blive slidt, så knoglerne bevæger sig mod hinanden. Dette giver typisk smerter og anbefalingen er at styrke muskulaturen omkring. Vores erfaring er, at leddene typisk slides ujævnt i den ene side i forhold til den anden, pga en muskulær ubalance omkring leddet. Denne ubalance og den skæve belastning på leddet, vil vedblive indtil årsagen er fundet. Dette gøre vi ved hjælp af muskeltest og effektiv behandling af årsagerne.

Whiplash/Piskesmæld

Et piskesmæld kommer, når hoved accelerer hurtigt frem og tilbage typisk i forbindelse med en påkørsel i bil. I forbindelse med piskesmæld, kan der komme hovedpine, lys- og lydsensitivitet, smerter i skulder- og nakkeregionen. En nakke der har oplevet piskesmæld vil være ekstra følsom overfor voldsom bevægelse, hvorfor den blide behandling af nervesystemet er en effektiv behandlingsform. 

Hjernerystelse

En hjernerystelse kan være en voldsom oplevelse og mange oplever forskellige symptomer. Det kan for nogle være at blive sensitive overfor lys og lyd. Andre bliver svimle eller får nedsat bevægelighed i nakken, for at beskytte nervesystemet. Her er et eksempel fra klinikken: En klient oplevede øjeblikkelig forbedring af bevægeligheden i nakken efter behandling af en enkelt ubalance i nervesystemet efter en hjernerystelse et par år tidligere. 

Diskus prolaps

I mellem hver ryghvirvel sidder en diskus, som består af en blød kerne omgivet en en hård skal. En protusion er en udbuling på den hårde skal og en diskus prolaps er når den hårde skal går i stykker og den bløde kerne kommer ud i rygmarvskanalen. Både en protusion og en prolaps kan nemt påvirke nerverne, da pladsen er minimal. Det er vore erfaring, at smerter i forbindelse med en diskus prolaps kan lindres med behandling af nervesystemet.

Søg læge

Hvis du oplever tyngdefornemmelse eller udstrålende smerter ud i arm/arme eller har svært ved at holde på urin eller afføring, skal du søge læge.

da_DKDansk