Effektiv behandling af kolik

Har min baby kolik?

Græder din baby i mere end 3 timer i døgnet uden umiddelbar årsag og føler du afmagt?
Jeg ved hvor frustrerende det kan være ikke at kunne hjælpe sin baby, hvordan man kan føle sig utilstrækkelig oveni søvnmangel og alle de andre følelser.

Hvad er kolik

Definitionen på kolik er i følge www.sundhed.dk “Skrigen i >3 timer per dag, >3 dage per uge i >3 uger hos et i øvrigt raskt udseende spædbarn med normal vægtstigning. Nogle af symptomerne er

  • udspilet mave
  • meget tarmluft, bøvsen og gylpen
  • forstyrret søvn.”

Der er ingen vestlige medicinsk årsag, der kan forklare kolik, hvorfor du som forældre ofte står uden midler til at hjælpe din baby og dig selv.

Sådan hjælper jeg din baby

Jeg bruger en fysioterapeutisk metode, der har eksisteret i 20 år, men kun for nyligt er kommet til Danmark. Den er udviklet af en neurolog fra Mexico og der forskes pt. i effekten af P-DTR som metoden hedder. Selve behandlingen er blid og effektiv uden knæk eller vrid og hjælper din baby af med årsagen til kolik.

Jeg har god erfaring med at behandle kolik og hjælper gerne dig og din baby.

Hvad er årsag til kolik

Det er min erfaring, at kolik skyldes en ubalance i babyens meridianbaner, jf. den østlige tankegang om Yin/Yang og at der skal være balance i energierne i kroppen. Dette kan hænge sammen med, at babyen ofte er utilfreds i forbindelse med måltider eller på det samme tidspunkt af døgnet. Meridianbanerne er mere aktive på nogle tidspunkter af døgnet end andre, hvorfor du kan se et mønster. 

En ubalance i meridianerne kan også være årsag til fordøjelsesproblemer som hård mave, forstoppelse eller smerter ved afføring. Det er ikke usandsynligt, at din baby også har disse problemer oveni at græde meget. Det kan derfor også være svært at skille årsagen til gråden fra hinanden.

Hvordan påvirker det dig?

En baby der græder utrøsteligt, kan være medvirkende til, at du som mor eller I som forældre isolerer jer. Det kan være uoverskueligt, at komme uden for en dør med visheden om, at tiden skal gå på at trøste. Det er helt naturlige følelser og de kan være svære, at overvinde.

Har du brug for at vende din babys situation, så ring og få en uforpligtende snak.