Effektiv behandling af låsninger

Har min baby en låsning?

En låsning i nakke, ryg eller bækken ses typisk som en favoritside, at de er C-formet/banaformet, ligger kortvarigt på maven eller har et fladt baghoved m.m. En låsning føles ligesom et hold i nakken, hvorfor at din baby undgår bevægelser, der provokere smerten. På sigt kan det påvirke dit barns motorik og sanser, der ikke stimuleres naturligt. 

At blive behandlet med P-DTR er effektivt, men kan tage nogle behandlinger, hvorfor det anbefales at købe et klippekort. 

Vi hjælper din baby af med låsninger – hurtigt og effektivt. 

Hvordan kan låsninger opstå

Låsninger kan opstå i forbindelse med graviditeten, fordi at pladsen inde i maven bliver mindre, jo større baby bliver. På grund af pladsmangel, kan nakke, ryg og bækken mangle bevægelse. Låsninger kan opstå under fødslen, hvis baby sidder fast i bækkenet, bliver trukket ud under fødslen evt. med sugekop eller ved kejsersnit. 

Hvordan ser man en låsning

Du kan som forældre observere, at din baby har en favoritside at kigge til i vågen eller sovende tilstand, er C-formet (ligger buet som en banan) på puslebriksen eller når du løfter dem op. De kan også have manglende lyst til at ligge på maven eller favoritside at kigge til eller dreje om på maven på.

Hvordan kan en låsning påvirke

En “låsning” i nakke, ryg eller bækken, forhindrer naturlig bevægelse. Det bedste sammenligningsgrundlag er et hold i nakken hos voksne. Det irriterer babyens nervesystem at bevæge sig i en bestemt retning, hvorfor de undgår det. Vi er imod, at “tvinge” deres hoved til den modsatte side af deres favoritside med f.eks. puder eller stofbleer, når de sover eller er vågne. Det er bedre at fjerne årsagen i nervesystemet, så de frit i vågen og sovende tilstand kan bevæge sig. 

Låsninger kan være årsag til at muskulaturen f.eks. bliver stram i den ene side af nakken eller ryggen, når der er en favoritside eller de er C-formet. Det kan også påvirke babyens motoriske udvikling, hvis det altid drejer den samme vej rundt på maven. 

Når babyen har en favoritside at kigge til, vil den gentagende belastning på kraniet, gøre huden rød pga. trykket og på sigt kan kraniet blive fladt. Du kan læse mere om flodt baghoved her.

Hvad får vi ud af et forløb?

Et typisk behandlingsforløb indebærer behandling af de klassiske problematikker hos babyer.  Så udover en mere symmetrisk hovedform, påvirkes blandt andet også lysten til at ligge på maven som hjælper den motoriske udvikling. Mange forældre oplever en generel bedre bevægelighed og en gladere baby.

Et typisk forløb

Behandlingen foregår i babyens tempo og består af  blide tryk og en dyb senerefleks typisk under foden eller på maven. Forløbet strækker sig typisk over 1-2 måneder fordelt på 3 timer. Dette giver mulighed for at din baby kan tilpasse sig de ændringer vi laver og du kan registrere hvad der stadig er et problem til næste behandling.

En behandling fra klinikken

En mor kom med sin baby, som ligger meget stille og kun kigger til venstre side. På sigt havde dette skabt et fladt baghoved pga. trykket. Efter at have fjernet låsninger i nakke, ryg og bækken, bevæger han sig mere frit og kigger også til højre side. Mor er glad for at han bevæger sig frit.