Effektiv behandling af forstoppelse

Hos Brændgaard Fysioterapi behandler vi blidt og effektivt forstoppelse hos babyer. Behandlingen foregår i et roligt tempo, hvor du kan stille spørgsmål og der er tid til at baby også synes det er rart.

Vi oplever typisk at dit barn får det bedre allerede efter første behandling. Et fuldt behandlingsforløb vil typisk være mellem 3-6 behandlinger.

Vi hjælper din baby af med forstoppelse – hurtigt og effektivt.

Et typisk behandlingsforløb

Behandlingen består af blide tryk og strøg som stimulere nervesystemet, samt en dyb senerefleks udløst under foden. Ofte har baby behov for små pauser og lidt mad, som prioriteres, så det bliver en god oplevelse for baby. At behandle babyer tager tid, da nervesystemet skal tilpasse sig ændringerne. Det anbefales altid, at købe et klippekort.

Hvad får min baby ud af et forløb?

Vi behandler din babys nervesytem, som under graviditeten og fødslen ofte kommer i ubalance. Det kan være en låsning i nakke, ryg eller bækken, som mindsker pladsen i maveregionen eller en problematik i selve tarmsystemet, som skal behandles. Kroppen hænger sammen, så ofte oplever forældre, at andre problematikker også bliver behandlet under et forløb f.eks. lysten til at ligge på maven. 

Anbefaling fra en mor

“Min 3 mdr gamle søn har haft stor effekt af behandlingerne hos Brændgaard Fysioterapi. Han havde mange problemer med maven, og sov rigtig dårligt om natten, men allerede efter første behandling lavede han tre store bleer samme dag, og han har efterfølgende tydeligt fået færre smerter, hvilket har resulteret i en meget mere rolig dreng om natten, som kan finde ud af at blive i den dybe søvn. Jeg kan kun anbefale Brændgaard Fysioterapi!”

Tyktarmen

Tyktarmen kommer efter tyndtarmen og består af fire dele, en opadgående del, en horizontal del, en nedadgående del og endetarmen. Dens formål er at opbevare, absorbere vitaminer, genoptage væske og lave fermentering med de gode bakterier, som opretholder homeostase i kroppen (den naturlige balance mellem optagelse og udskillelse af stoffer). Derfor kan en ubalance i tyktarmen potentielt set påvirke hele kroppen.

Nogle af de ting, der kan opleves er:
– Mavesmerter, hvor at babyen trækker sig sammen med maven som centrum eller har smerter ved afføring. Der kan være blevet optaget for meget væske fra tarmen, så massen bliver for hård og det er svært for tarmen at få videre i systemet og komme af med det.
– Underskud af de gode tarmbakterier. Tarmens bakterier lever i et økosystem, en ubalance kan skabe ekstra luft, som kan give mavekneb eller ekstra mange prutter. Dette kan typisk opleves i frobindelse med  antibiotika behandlingen, som desværre ikke kun rammer sygdommen, men også tarmens bakterier. Hvis du ammer, kan det påvirke babyen at du har fået antibiotika f.eks. i forbindelse med fødslen (dette gives altid forebyggende ved kejsersnit), efter fødslen eller baby har fået det. 

Låsninger

Maveproblemer kan også skyldes, at der er låsninger som viser sig som f.eks. C-form mellem babyens hoved og bækken. Er C-formen mod venstre side, vil den skabe mindre plads og presse mavesækken og tyktarmene sammen. Denne manglende plads, vil påvirker tarmens naturlige bevægelse (peristaltikken) og derved hvor meget massen kan bearbejdes, altså konsistensen af afføringen. Endvidere kan det også gøre ondt, når maden skal passere dette område pga. pladsmangel.
Den manglende plads til mavesækken, kan påvirke, hvor meget mad der er plads til i mavesækken og du kan opleve, at din baby gylper meget.

Typiske behandlingsformer

Mange forældre oplever, at læger anbefaler medicin til behandling af hård mave. Det er vores erfaring, at det er symptombehandling og trappes der ud af medicinen, vender problemerne tilbage. Hos Brændgaard Fysioterapi har vi stor erfaring med, at behandle babyer med hård mave, luft i maven eller smerter ved afføring