Effektiv behandling af graviditetsrelaterede smerter

Har du smerter i din graviditet?

Mange gravide oplever graviditetsrealterede smerter, der kan variere i intensitet og lokation. Nogen oplever smerter i lænd, ryg eller mavemuskler, når maven vokser udad og muskelbalancen ændres. Andre oplever smerter fra bækkenet, SI-leddene (bagpå bækkenet ved halebenet) eller skambenet foran, i takt med at belastningen i bækkenet øges. Det kan også være smerter i inderlår eller i balde, samt tryk på iskiasnerven, der giver iskiassmerter.

Kom af med smerter i din graviditet

Jeg behandler nervesystemet, da smerte er et respons på en kompensation et andet sted i kroppen. Hjernen bearbejder indtryk fra nervesystemet og respondere derpå. I takt med at din krops tyngdepunkt ændres i graviditeten, kan din hjerne måske ikke kompensere længere og du vil få smerte. 

Gennem muskeltest finder jeg årsagen i dit nervesystemet og behandler blidt og effektivt denne. Der er ingen knæk eller vrid forbundet med behandlingen og du vil typisk kunne mærke effekt efter første behandling.

Jeg fjerner årsagen til dine graviditetsrelaterede smerter – hurtigt og effektivt.

Hvad er graviditetsbetingede bækkensmerter?

Graviditetsbetingede bækkensmerter – kendt som bækkenløsning, er lidt en skraldespandsdiagnose. Alle prøver noget forskelligt og har forskellige overbevisninger, men der er ingen medicinsk afklaring af årsagen.

Jeg mener, at du har haft en problematik i forvejen. Det kan være, at du har haft smerter i forbindelse med en idræt eller når du arbejdet, men ikke kæder disse smerter sammen med dine nuværende smerter. Det kan også være årsagen til at det er svært at finde en sammenhæng mellem smerter og graviditet. Alle kvinder har oplevet forskellige skader og skavanker før deres graviditet og vil helt naturligt deraf reagere forskelligt på en graviditet og evt. smerter forbundet med graviditeten. Derfor er det vigtigt, at du læser Før første behandling.

Dig og dit nervesystem

Når vi oplever smerte, er det information (input fra receptorer i nervesystemet) fra området, der bliver fortolket af hjernen som smerte. Dit nervesystem overreagere og prøver at beskytte området ved at spænde op i muskulaturen. Forestil dig en lampe, der kan tændes og slukkes, hvis den er tændt og ledningen til lampen går i stykker, vil lampen hele tiden lyse. På samme måde kan dit nervesystem sende for mange signaler og derved være tændt/overaktivt. Jeg behandler derfor de informationer som hjernen modtager, så muskulaturen kan slappe af og du ikke har smerte længere. 

Jeg har ondt og er gravid

Du kan have smerter mange steder i kroppen og de kan flytte sig rundt i løbet af graviditeten. Det er ofte bækkensmerter, i form af smerter fra skambenet (symfysen) eller bagpå ved halebenet (SI-leddene). Det kan også være fra lænden, ryggen eller mavemusklerne. I takt med at maven vokser fremad, bliver svajet i lænden større og det påvirker strukturerne i ryggen. Mavemusklerne kommer på stræk og dette kan også mærkes. Hvis baby sparker/strækker armene og rammer iskiassnerven, kan der også komme smerter lokalt i balden eller udstråling til benet, så det nærmest føles som om at benet giver efter. Derfor har “gravid” og “bækkensmerter” tit sammenhæng og mange oplever bækkensmerter under graviditeten. 

 

Hvem er jeg?

Jeg hedder Annika Brændgaard og har været fysioterapeut i over 11 år. JEg har selv to børn og døjet rigtig meget med smerter fra mit bækken under graviditeterne. Jeg ved hvor invaliderende og irriterende det kan være, at have smerter, når man nu bare gerne vil have en krop der virker. Det kan jeg hjælpe dig med!

Jeg bruger den nyeste teknik inden for fysioterapi i Danmark, som har eksisteret i over 20 år. Behandlingen består af blide tryk og en dyb senerefleks udløst f.eks. under knæet. Du kan forvente resultater hurtigt og får en en professionel og effektiv behandling i rolige omgivelser. Hos Brændgaard Fysioterapi behandler jeg årsagen til dine graviditetsrelaterede smerter. Du vil kunne mærke forskel efter første behandling. Der er ingen knæk eller vrid i behandlingen, men fokus på at få stærke muskler omkring de påvirkede led.

da_DKDansk
en_USEnglish da_DKDansk