Effektiv behandling af fladt baghoved

Vi behandler med de nyeste fysioterapeutiske teknikker, så din baby kommer af med det flade baghoved og problematikker relateret dertil. Du kan forvente resultater hurtigt og får en professionel og effektiv behandling i rolige omgivelser.

Fra klinikken

Mor kom med en baby, som lå meget stille og kun kiggede til venstre side. På sigt havde dette skabt et fladt baghoved pga. trykket. Vi fjernede låsningerne i nakke, ryg og bækken, hvorefter at han bevægede sig mere spontant.

En typisk behandling

Vi undersøger baby for spændinger i kraniet (se herunder) og låsninger. Vores erfaring er, at fladt baghoved ofte hænger sammen med spændinger i suturerne i kraniet, som gør at pladerne ikke kan rette sig ud og derved gør baghovedet fladt. Derudover kan låsninger i leddene mindske bevægeligheden og derved belaste kraniet.

Det vurderes altid relevant, at få undersøgt din baby, hvis du er i tvivl om der er en problematik.

Kraniet

Kraniet består af plader, som under graviditeten begynder at vokse sammen og har suture i mellem sig. Fontanellen i nakken vokser sammen, når baby er ca. 2 måneder gammel, mens fontanellen i toppen er hoved vokser sammen når baby er mellem 7-18 måneder. Denne fleksibilitet i kraniet, hjælper med at få hoved gennem fødselskanalen under fødslen.

Årsager til fladt baghoved

I suturerne mellem kraniepladerne kan der opstå spændinger, som kan være med til at skabe fladt baghoved. Det kan også være en låsning i nakke, ryg eller bækken, som gør at baby primært kigger eller ligger med hovedet i en retning. Den gentagende belastning på kraniet, vil gøre huden rød pga. trykket og kraniet fladt. Har babyen siddet fast i bækkenet under fødslen eller er blevet taget med sugekop, kan dette også have skabt en ubalance i suturerne.

Påvirkning senere i livet

En baby der ikke kan bevæge sig frit, risikerer på sigt at blive hæmmet i sin motoriske udvikling. Det kan gøre, at han ikke har lyst til at ligge på maven eller bliver stærkere i den ene side end den anden. Derudover kan det gøre ondt, når han skal dreje hovedet eller dreje fra ryggen og om på maven.

da_DKDansk
en_USEnglish da_DKDansk