Effektiv behandling af fladt baghoved

Har din baby et fladt baghoved?

Et fladt baghoved kan også ses som et fladt hoved, en flad pande, en flad nakke, at baby er flad i den ene side af hoved eller et fladt kranie. Hele hovedformen kan være påvirket, så når du kigger på baby ser du en skæv hovedform. Det kan være svært, at se hvor det kommer fra, men det er nemt at rette ud. Det tager typisk 2-3 behandlinger, men så er det også varigt fjernet.

Kom af med fladt baghoved

Jeg behandler din babys nervesytem, som under graviditeten og fødslen ofte kommer i ubalance. Specifikt behandles ubalancer/spændinger i suturerne imellem kraniepladerne, som er små ledbånd, der senere i livet forbener og giver det hårde kranie. Der er ofte problemer med suturerne, hvis baby har siddet skævt under graviditeten, siddet fast under fødslen eller er taget ved sugekop.

Fortvivl ej, det er muligt at rette hovedformen ud.
Jeg bruger
den nyeste teknik inden for fysioterapi i Danmark, som har eksisteret i over 20 år. Behandlingen består af blide tryk og en dyb senerefleks udløst under foden eller på maven. Du kan forvente resultater hurtigt og får en en professionel og effektiv behandling i rolige omgivelser.

En case fra klinikken

En mor kom med sin baby, som havde fladt baghoved og toppen af hoved. Efter første behandling kunne mor se, at hovedformen havde ændret sig. Efter yderligere to behandlinger, var der symmetrisk hovedform og det flade baghoved aftog. 

Jeg hjælper din baby af med fladt baghoved – hurtigt og effektivt

Kraniet

Kraniet består af plader, som under graviditeten begynder at vokse sammen og har suture i mellem sig. Fontanellen i nakken vokser sammen, når baby er ca. 2 måneder gammel, mens fontanellen i toppen er hoved vokser sammen når baby er mellem 7-18 måneder. Denne fleksibilitet i kraniet, hjælper med at få hoved gennem fødselskanalen under fødslen. I takt med at babyen og kraniet vokser, vil det skæve kranie blive mere tydeligt. På længere sigt blive mere jævnt, men problematikkerne er der stadig. 

Årsager til fladt baghoved

I suturerne mellem kraniepladerne kan der opstå spændinger, som kan være med til at skabe fladt baghoved. Det kan også være en låsning i nakke, ryg eller bækken, som gør at baby primært kigger eller ligger med hovedet i en retning. Den gentagende belastning på kraniet, vil gøre huden rød pga. trykket og kraniet fladt. Har babyen trykket kraniet under graviditeten, siddet fast i bækkenet under fødslen eller er blevet taget med sugekop, kan dette også skabe ubalancer i suturerne. 
Mange læger mener, at dette retter sig ud af sig selv. Det mener jeg ikke at det gør. I min optik vil ubalancerne altid være der indtil de bliver behandlet. Jeg har behandlet mange voksne, hvor problematikkerne formentlig har været der siden fødslen.

Påvirkning senere i livet

En baby der ikke kan bevæge sig frit, risikerer på sigt at blive hæmmet i sin motoriske udvikling. Det kan gøre, at han ikke har lyst til at ligge på maven eller bliver stærkere i den ene side end den anden. Derudover kan det gøre ondt, når han skal dreje hovedet eller dreje fra ryggen og om på maven.
Selvom kraniet er en hård struktur hos voksne, bevæger det sig minimalt hos både babyer og voksne når vi f.eks. trækker vejret ind og ud. Hvis der er spændinger i kraniet, der forhindre disse bevægelser, må kroppen kompensere andre steder. Afhængig hvor i kraniet spændingerne sidder, kan det give prblemer med fordøjelsen, hovedpine, svage mavemuskler m.m.

da_DKDansk
en_USEnglish da_DKDansk