Effektiv behandling af iskiassmerter

Professionel behandling

Vi tager udgangspunkt i dine symptomer og historie, laver en individuel vurdering og behandler årsagen til dine smerter.

Vi hjælper blidt og effektivt ved at fjerne årsagen til dine iskiassmerter.

Har du iskiassmerter?

Iskiassmerter kan være lokaliseret til ryg, balde eller ben og variere i intensitet. Hvis smerterne går helt ned i foden, kan symptomerne forveksles med en diskus prolaps/protusion. For nogen afhjælpes smerterne ved bevægelse og for andre, er det bedst at sidde eller ligge på en bestemt måde. Smerterne kan være opstået pludseligt eller være kommet snigende.
Iskiassmerter opstår pga. tryk på iskiasnerven som løber fra lænden og halebenet igennem balden og forsyner benet med nerver. Der kan både opstå lokale smerter og føleforstyrrelser ned i baglåret.

Nogle af de typiske årsager til påvirkning af iskiasnerven er:

  • Øget spænding i piriformis musklen, som trykker på nerven
  • Et “skævt bækken” som sætter nerven på stræk
  • Øget abdominaltryk ved f.eks. graviditet

Dette gør vi

Vi bruger en blid teknik til at finde årsagen til dine symptomer i nervesystemet. Der er ingen knæk eller vrid relateret til behandlingen. Du vil ofte kunne mærke en smertelindring ved første behandling og derved komme igang med at bevæge dig normalt igen.

Dette kan du selv gøre

Kroppen er skabt til bevægelse. Derfor skal du bevæge dig i det omfang du kan. Om det er at gå en kort tur hver dag eller bare at komme ud af sengen, så gør det. Hvis det er piriformis musklen der er øm, kan udspænding afhjælpe smerterne kortvarigt og give lidt lindring.

Vi hjælper blidt og effektivt med at fjerne årsagen til dine iskiassmerter.

Iskiasnerven

Iskiasnerven dannes af flere grene fra de nederste lændehvirvler og halebenet og samler sig til en tyk nerve, som løber ud gennem det lille bækken og under piriformis musklen. Hos ca. 10-15% (1) er dens forløb gennem og under musklen, hvilket gør, at nerven er mere påvirket af spændingen i piriformismusklen. Den løber ned på bagsiden af låret, hvor den forsyner muskulaturen med nervesignaler og deler sig efter knæet i to grene, som forsyner ydersiden af underbenet og foden med nervesignaler. Dens formål er, at skabe muskelsammentrækning på baggrund af hjernens signaler.

Behandlingsmetode

Vi bruger muskeltest, til at undesøge hvilke muskler dit nervesystem har svært ved at bruge og hvilke muskler der kompensere herfor. Det er ofte en ubalance i nervesystemet, som påvirker muskelbalancen og giver dig smerter. På samme måde vil et “skævt bækken” kunne skyldes en muskulær ubalance, som når den rettes op, giver leddet fri bevægelighed og dig færre smerter, så du igen kan gå, løbe, arbejde eller bare nyde din graviditet. 

Det er vigtigt med en professionel vurdering af årsagerne til smerterne, for at udelukke nervetryk på rygradsniveau og finde årsagen til netop dine iskiassmerter.
 

1) https://www.sciencedirect.com/topics/neuroscience/piriformis-muscle1