Effektiv behandling af slidgigt

Vi behandler med de nyeste fysioterapeutiske teknikker. Du kan forvente resultater hurtigt og får en professionel og effektiv behandling i rolige omgivelser.

Fra klinikken

En mand kommer med smerter i håndleddet i forbindelse med at skrive. Han er bange for at det er slidgigt. Efter test og behandling af hans håndled, har han ikke smerter længere og hans skrift ligner sig selv igen.

En typisk behandling

Vi behandler nervesystemet og ubalancer i musklerne omkring leddene. Dette giver den optimale arbejdsfordeling for musklerne, så de bliver brugt i deres rette bevægebaner og ikke kompensere eller bliver brugt til bevægelser, som ikke er deres primære. Dette betyder, at din krop får de bedste arbejdsforhold og sandsynligheden for tilbagefald af dine skuldersmerter er mindre.

Det anbefales altid at få en professionel vurdering af dine smerter.

Slidgigt

Slidgigt (artrose) i led er en typisk årsag til smerter ved bevægelse. Det kræver et røntgenbillede, for at diagnosticere om der er slid i et led. Det er typisk den ældre del af befolkningen, som får diagnosen. Er leddet slidt meget, kan der være tale om hel- eller delvis ledudskriftelse. Det er typisk knæ og hofte, der udskiftes kirurgisk. Lægerne vil dog gøre meget og her bliver fysioterapi brugt, til at se om det kan afhjælpe smerteproblematikken, før en evt. operation.

Muskelstyrkens påvirkning

Smertetriaden ved slidgigt er smerter ved igangsættelse af bevægelsen, aftagelse af smerterne , når leddet er varmet op og smerter igen efter endt aktivitet. Dette er det klassiske smertebillede ved slidgigt. Du kan f.eks. få at vide, at du har slidgigt i den ene hofte, men ikke i den anden. Derfor er det vigtigt at afklare om dine smerter kommer pga. slidgigt eller  uhensigtsmæssig muskelaktivitet omkring leddet. Dette vil kunne foresage slidtage på det ene led, men ikke det andet. Hvis årsagen til den muskulære ubalancen fjernes, vil smerterne typisk aftage.