Undgå løbeskader

Løbeskader sker desværre for rigtig mange. Det kan være, at distancen eller hyppigheden øges hurtigere end kroppen kan følge med til.

Er der en muskulær ubalance i kroppen, vil dette påvirke løbet og risikoen for skader. Hjernen spiller en stor rolle i bevægelse af kroppen. Den bestemmer output på baggrund af input. Hjernen bearbejder ca. 75% input (sensorisk information) og 25% output (motorisk output). Får den forkerte informationer, vil den reagere derefter. 

Derfor er følgende vigtigt at gøre, for at forhindre skader. Det og så en forebyggende behandling hos Brændgaard Fysioterapi. 

Lyt til din krop

Det kan godt være, at det er i dag, at der er tid, men hvis du har sovet dårligt eller din krop ikke har overskuddet er det måske alligevel ikke i dag, at du skal løbe. Så gå en tur i raskt tempo i stedet for.

Varm op

Opvarmning kan være den første del af turen, som tages i et roligere tempo. Hvorefter du sætter tempo op og sætter det ned igen på den sidste del af turen – cool down. Så kan dit kredsløb og musklerne, der bruges under løbet også følge med.

Varier din træning

Træn i forskelligt terræn;  bakker, fladt, asfalt, grusstier, sand m.m.

Hvis du løber den samme rute, så løbe den baglæns, så ser din hjerne også nye ting og bliver samtidig stimuleret.
På samme måde er det sundt at cykle forskellige veje til og fra arbejde. Det holder din hjerne skarp, da den skal orientere sig og ikke falder ind i rutinen og potentielt kan overse en farlig situation.

Er skaden kommet

Jeg har hjulpet mange løbere med at komme af med skader relateret til løb, som hofte-, knæ- og fodsmerter, skinnebensbetændelse m.m.